Gizemli Enerji : Kundalini

Kundalini Nedir ?
Sanskrit bir kelime olan Kundalini; daire-spiral çizme ya da sarmal anlamlarına gelmektedir. 
Kundalini omuriliğimizin en alt kısmında bulunan dişil ve saf enerjidir. Her insan kundalini enerjisine sahiptir. Fakat çoğu insanda bu enerji pasif ve uyku halindedir.Bu yüzdendir ki kundalini enerjisinin sembolü "kıvrılmış uyuyan bir yılandır."
DNA sarmalına benzeyen bu sembolde iki yılan tasvir edilir. Soldaki yılan ; dişili, beyazı, soğuğu ve Ay'ı, sağdaki yılan; erili, kırmızıyı, sıcağı ve Güneş'i temsil etmektedir.
Kundalini enerjisi hakkında birçok farklı görüş olmakla birlikte bu enerjinin anne karnında ilk oluştuğumuz andan beri omurga kökünde pasif halde var olduğu, ancak belirli yöntem ve tekniklerle canlandırılabileceği söylenir.

Kundalini Enerjisi Nasıl Uyandırılır?


Öncelikle bazı insanlar Kundalini enerjisinin herhangi bir uygulama olmaksızın kendiliğinden uyanabileceğini iddia etseler de bu doğru değildir. Kundalini enerjisi kendiliğinden açığa çıkmaz. Çünkü kundalini enerjisinin yükselebilmesi için bütün çakralarınızın açık olması gerekir. Eğer çakralarınız kapalıysa bu Kundalini enerjisinin yolu da kapalı demektir. Bunun için uygulamanız gereken bazı teknikler vardır. 
Bunlar; meditasyon, bazı yoga uygulamaları, pranayama (nefes egzersizleri), asanalar ( yoga duruşları) ve bazı mantralar (dualar)'dır.

Bu teknikler uygulandığında, omuriliğimizde uyku halinde olan yılanlar uyarılır ve omurganın yanından sushumna adı verilen bir eksen boyunca biri negatif (ida), diğeri pozitif (pingala) olmak üzere iki yılan  spiraller çizerek başın tepesine doğru yükselmeye başlar ve böylece kişi, kimilerinin aydınlanma olarak tanımladığı noktaya ulaşır.

Yorumlar