İnsan Eti Yiyen Cinler; Pishachalar

pişaça

  Hint mitolojisine göre Pishachalar (pişaçalar) et yiyen kötü şeytanlardır. Kırmızı ve şiş gözlü olarak tasvir edilen Pishachalar (pişaçalar) genelde gece geç saatlerde görülürler. 
  Pishachalar (pişaça) şekil değiştirme ve görünmez olma güçlerine sahiptirler. İnsan enerjilerinden beslenerek insanları kontrol altına alırlar ve düşüncelerini değiştirerek zihinsel bozukluklara, deliliğe ve intihara sebep olurlar.Ayrıca Paişaçi olarak bilinen bir dil konuştuklarına inanılmaktadır.
  Mitolojiye göre, Pishacha (pişaça) gören bir kişinin dokuz ay içinde öleceğine inanılır. Bu bağlamda ölümle de ilişkilendirilmişlerdir.
  Bazı mantraların (duaların) Pishachaları (pişaça) uzaklaştırdığı ve onların vereceği zararlardan ( delilik ve ölüm gibi) koruduğuna inanılır.
  Pishachaların (pişaça) kökeni ile ilgili net bir bilgi olmamakla birlikte farklı görüşler vardır. Brahmana ve Mahabharata'da, Brahma (Yaratıcı Tanrı) tarafından yaratıldıkları söylenir. Puranalar'da ise Kashyapa ve eşi Krodhavasha'dan türemiş olarak gözükürler. Manu'ya göre ise Pracapati'nin torunlarıdır. 
pişaça

Yorumlar