Hint İçecekleri / Hint Mutfağı

 

Aam ka panna



Olgunlaşmamış mango, tuz, şeker ve taze nane
kullanılarak hazırlanan ferahlatıcı bir içecektir.




Thandai


Süt, kuru meyve ve tohumlarla hazırlanan 
geleneksel bir Hint içeceğidir.
Özellikle Holi ve Maha Şivaratri festivallerinde 
yapılır. 





Masala Chai

Hintçede masala; baharat, chai; ise  çay 
anlamına gelir. Yani Masala Chai baharatlarla
 yapılan çay demektir. Hindistan'da en çok 
tüketilen içecektir. Manda ya da inek sütü, 
çay, tarçın,kakule ve karanfil gibi çeşitli 
baharatlarla hazırlanır. 




Lassi


Yoğurt ve baharatlarla hazırlanan geleneksel
 Hint içeceklerinden biridir. Mango ve çilek 
gibi meyvelerle hazırlanan çeşitli varyasyonları 
da vardır.




Panchamrit

Panchamrit; kutsal kabul edilen beş temel malzeme
 ile hazırlanır. Bunlar; bal, şeker, süt, lor ve
 tereyağıdır. Sanskrit dilinde panch; beş ve 
amrit; tanrıların kutsal içeceği anlamına gelir.  
Tanrıların ayaklarına sunulduğu için Charnamrit 
olarak da anılır. Genellikle Hindu dua ve dini ritüelleri
 için yapılır. 



Kanji / Kanci


Genellikle Holi festivali için hazırlanan fermente
 bir içecektir. Siyah havuç, pancar, hardal tohumu 
ve zerdeçal gibi malzemelerle hazırlanır. Şalgam 
suyuna benzetilir.





Jaljeera / Calcira

Taze kişniş, nane, kaya tuzu, karabiber 
ve kimyon gibi çeşitli baharatlarla hazırlanan
 geleneksel bir Hint içeceğidir.



Kahwa

Kahwa; tarçın, kakule, karanfil ve safran
 ile hazırlanan bir Keşmir çayıdır. Üzerine 
badem ve fıstık gibi kuru meyveler serpilerek 
de servis edilir. Kashmiri Kahwa veya Kehwa Chai 
olarak da adlandırılır. 





Solkadhi


Kokum meyvesi ve hindistancevizi sütünden yapılır. 
Kokum Curry veya Kokum Kadhi olarak da bilinir. 
Goa ve Maharasthra bölgelerinde meşhurdur.







Sambharam / Morum Vellam


Kerala'ya özgü baharat aromalı bir ayran
 çeşitidir.Ayranın içine yeşil biber parçaları,
 zencefil, kişniş ve köri yaprakları eklenerek hazırlanır.




Yorumlar