Aam ka panna
Olgunlaşmamış mango, tuz, şeker ve taze nane
kullanılarak hazırlanan ferahlatıcı bir içecektir.
Thandai
Süt, kuru meyve ve tohumlarla hazırlanan
geleneksel bir Hint içeceğidir.
Özellikle Holi ve Maha Şivaratri festivallerinde
yapılır.
Masala Chai
Hintçede masala; baharat, chai; ise çay
anlamına gelir. Yani Masala Chai baharatlarla
yapılan çay demektir. Hindistan'da en çok
tüketilen içecektir. Manda ya da inek sütü,
çay, tarçın,kakule ve karanfil gibi çeşitli
baharatlarla hazırlanır.
Lassi
Yoğurt ve baharatlarla hazırlanan geleneksel
Hint içeceklerinden biridir. Mango ve çilek
gibi meyvelerle hazırlanan çeşitli varyasyonları
da vardır.
Panchamrit
Panchamrit; kutsal kabul edilen beş temel malzeme
ile hazırlanır. Bunlar; bal, şeker, süt, lor ve
tereyağıdır. Sanskrit dilinde panch; beş ve
amrit; tanrıların kutsal içeceği anlamına gelir.
Tanrıların ayaklarına sunulduğu için Charnamrit
olarak da anılır. Genellikle Hindu dua ve dini ritüelleri
için yapılır.
Kanji / Kanci
Genellikle Holi festivali için hazırlanan fermente
bir içecektir. Siyah havuç, pancar, hardal tohumu
ve zerdeçal gibi malzemelerle hazırlanır. Şalgam
suyuna benzetilir.
ve kimyon gibi çeşitli baharatlarla hazırlanan
geleneksel bir Hint içeceğidir.
Kahwa
Kahwa; tarçın, kakule, karanfil ve safran
ile hazırlanan bir Keşmir çayıdır. Üzerine
badem ve fıstık gibi kuru meyveler serpilerek
de servis edilir. Kashmiri Kahwa veya Kehwa Chai
olarak da adlandırılır.
Solkadhi
Kokum meyvesi ve hindistancevizi sütünden yapılır.
Kokum Curry veya Kokum Kadhi olarak da bilinir.
Yorumlar
Yorum Gönder